Der er mange forskellige stykker sushi og når man sidder der fredag aften og skal bestille sushi, kan det være svært at finde ud af hvilke stykker sushi der indeholder hvad. I denne artikel kan du få en oversigt over hvad navnet på de forskellige stykker sushi betyder og siger om indholdet.
Uramaki
Uramaki er sushi hvor tang og fyld er inde i rullen, og ydersiden af rullen er ris. Nogle steder vil man opleve at der er sesamfrø yderst.
Maki
Maki sushi fås i to størrelser, der har deres eget navn som er henholdsvis hosomaki (lille) og futomaki (stor). Det er sushi ruller der har tang yderst
Hosomaki er en lille sushirulle med kun en type fyld inden i, fisk el. grøntsag. Herhjemme ses de ofte med laks el. agurk.
Futomaki er en stor rulle med mange slags fyld, hvor det ofte er fisk og grøntsager blandet.
Nigiri
Nigiri er ikke en sushirulle, men en lille bunke ris med et stort stykke fisk ovenpå.
Temaki
Er en ikke så kendt sushirulle i Danmark, men det er en rulle formet som et kræmmerhus med mange forskellige slags fyld.
Sashimi
Sashimi er rå fisk helt uden noget andet. Det er altså blot et fiskstykke uden grøntsager og ris til. Det er heller ikke så udbredt i Danmark.
At kende og huske de forskellige slags sushi kan være en hel videnskab i sig selv, men det er rart at vide når man bestiller sushi takeaway, så man ved hvilke stykker sushi man får.
Du kan også spare tid på opvasken ved at bestille sushi udefra, men det kan du også ved at købe en ny billig opvaskemaskine til køkkenet derhjemme, der både har hurtigere og bedre programmer, samt et bedre energimærke.