Hvad hedder en cocktailryster?

En cocktailryster til at mixe visse cocktails i hedder på fagsprog en Shaker. En Shaker består af et X og X.

Tilbehør til en cocktailryster/shaker

Ofte følger der andet tilbehør med når man købe et shaker-sæt, da de ting bruges sammen med shakeren i de fleste situationer. En shaker bruges også til rørte cocktails, her bruger man bare kun mixer-delen.

Det tilbehør der typisk medfølger er:

  • Muddler
  • Barske
  • Strainer
  • Mixer-glas

Muddler

En muddler bruges til at muddle (mose) en drink sammen. Det bruges især ved drinks med citrusfrugter og sukker i, for at få saften og aromaen fra citrusfrugten ud i hele glasset og drinken el. for at få kværnet sukkerkornene.

Barske

En barske bruges til at røre en drink sammen eller mixe en mojito godt og grundigt. Den kan også bruges til at dosere spiritus, sukker el. andre ingredienser der bruges i cocktails.

Strainer

En strainer bruges når du har sammenrystet en drink og ikke vil have is eller andet indhold med over i glasset den serveres i. Der findes også en fine strainer, som er en lille fin si.

En strainer bruges altid ved rystede drinks og en fine strainer bruges ved rystede el. rørte drinks hvor man ikke vil have skum med over.

Mixer-glas

Et mixer-glas kan være den nederste del af en shaker, men kan også følge med som ekstra tilbehør. Et mixer-glas bruges til at røre drinks sammen.

Skriv en kommentar