Hvad hedder verdens længste vandrerute?

Verdens længste officielle vandrerute er lidt mere end 24.000 kilometer lang, og den strækker sig hele vejen fra den ene ende af Canada til den anden. Ruten består af en blanding af vandrestier, vandpassager og cykelstier, så du kan prøve kræfter med lidt af hvert, hvis ikke du ønsker at gå hele tiden. 

Ideen til at skabe denne nærmest vulgært lange vandrerute opstod tilbage i 1992, kort efter at Canada netop havde fejret deres 125-års fødselsdag. Og lige siden ideen først så dagens lys, er den blevet støttet af regeringen, private funde samt private donationer, som alle har bidraget til tilblivelsen af The Great Trail. 

Leger vi nu til, at du faktisk overvejer at kaste dig ud på et eventyr af en anden verden og rent faktisk gå gennem Canada, så melder spørgsmålet sig naturligvis; hvor lang tid tager det?

Hvis du vel og mærke går omkring 32 kilometer hver dag uden nogle hviledage, så ville det tage dig godt og vel 750 dage at gennemføre hele turen.  

Hvad hedder Danmarks længste vandrerute?

Herhjemme i Danmark arbejder vi med nogle lidt mindre måleforhold, men det kan da alligevel godt blive til lidt over 500 km afmærket vandrerute, som går under navnet Hærvejen. Den var i sin oprindelige form ikke tiltænkt en vandrerute, men var faktisk en trafikal hovedpulsåre, som var med til at skabe stor sammenhængskraft i Jylland. 

I dag bliver Hærvejen associeret som en pilgrimsrute, og det er bl.a. fordi, at Hærvejen er en del af et stort pilgrimsnetværk, som historisk set har ført kristne pilgrimme til Trondheim i Norge, og Rom, Jerusalem samt Santiago de Compostela i syd. 

Nårt du går på Hærvejen kan du derfor også finde både et kors samt en muslingeskal på de mange hærvejsafmærkninger rundt omkring. Disse er blot en indikator på, om du er på vej mod Spanien, eller om du er på vej mod Norge.

Hærvejen har i de seneste år gennemgået en renæssance, hvor den får alvor er blusset op på ny. Bl.a. med et detaljeret kort over de forskellige etaper, samt hvor det er muligt at overnatte, handle ind eller finde ikoniske seværdigheder. 

Går du fra Hirtshals eller Frederikshavn i Nord hele vejen til den tyske grænse, skal du nok ca. regne med, at det vil tage dig omkring 3 ugers tid, så Hærvejen er på mange måder noget mere medgørlig end The Great Trail.

Skriv en kommentar